Политика за поверителност

Радваме се на вашия интерес към нашия уебсайт. За нас защитата на вашата поверителност е от голямо значение. По-долу ви предоставяме подробна информация за това как обработваме вашите данни. Събиране, обработка и използване на лични данни. Нашата политика за поверителност е в съответствие със Закона за защита на личните данни (BDSG) и Закона за телекомуникационните медии (TMG).


Събиране и обработка на данни

Събиране на данни

Обработката на данни на този уебсайт се извършва от оператора на уебсайта. Можете да намерите техните данни за контакт в импресума на този уебсайт.

Техническите данни се събират от нашите ИТ системи. Това включва например интернет браузъри, операционни системи или времето на достъп до страницата. Събирането на тези данни се извършва автоматично, веднага щом влезете в нашия уебсайт.

Част от данните се събират, за да се осигури безпогрешната наличност на уебсайта. Други данни могат да се използват за анализ на вашето потребителско поведение.

Можете да посетите нашия сайт, без да предоставяте каквато и да е информация за себе си. Съхраняваме само данни за достъп без лични препратки, като името на вашия интернет доставчик, страницата, от която ни посещавате, или името на заявения файл. Тези данни се оценяват изключително за подобряване на нашето предложение и не позволяват извеждане на заключения за вашата личност.

Лични данни се събират само ако доброволно ни ги предоставите като част от вашата поръчка, при откриване на клиентски акаунт, при попълване на контактна форма или при регистрация за бюлетин. Ние използваме предоставените от вас данни без ваше отделно съгласие изключително за изпълнение и обработка на вашата поръчка.



Това се основава на чл. 6 (1) буква б от ОРЗД, който позволява обработката на данни за изпълнение на договор или преддоговорни мерки. Ние събираме, обработваме и използваме лични данни за използването на нашите уебсайтове (данни за използване) само в степента, необходима за осигуряване на възможността на потребителя да използва услугата или за таксуването й.

Съхранение на данни

Ние съхраняваме текста на договора и ви изпращаме данните за поръчката и нашите общи условия по имейл. Можете да разгледате общите условия по всяко време тук. Ако сте се регистрирали при нас с акаунт, можете да разглеждате миналите си поръчки в зоната за вход на клиенти.

След завършване на договора и пълното плащане, вашите данни ще бъдат блокирани за по-нататъшно използване и изтрити след изтичане на данъчните и търговските разпоредби, освен ако не сте дали изрично съгласие за по-нататъшно използване на вашите данни. Можете да изтриете своя клиентски акаунт по всяко време, като изпратите съобщение до описаната по-долу контактна опция или чрез функцията, предоставена за тази цел в клиентския акаунт.

Ако се абонирате за нашия бюлетин, вие се съгласявате със съхранението на вашите основни данни като имейл адрес, както и собствено име, фамилия, титла, пощенски код и местоположение. Вашите данни ще бъдат обработвани въз основа на вашето съгласие в съответствие с чл. 6 (1) a) ОРЗД.

Обработка на данни на клиенти и договори

Прехвърляне на данни при сключване на договор за онлайн магазини, търговци и доставка на стоки

Ние предаваме лични данни на трети страни само ако това е необходимо като част от обработката на договора, като например на компании, отговорни за доставката на стоките или на кредитната институция, отговорна за обработката на плащанията. По-нататъшното предаване на данни не се осъществява или се осъществява само ако сте дали изрично съгласие за предаването. Вашите данни няма да бъдат разкрити на трети страни без вашето изрично съгласие, като например за рекламни цели.
Основата за обработката на данни е чл. 6 (1) буква б от ОРЗД, който позволява обработката на данни за изпълнение на договор или преддоговорни мерки.

Разкриване на лични данни

За изпълнение на договора ще предоставим вашите данни на транспортната компания, отговорна за доставката, ако това е необходимо за доставката на поръчаните стоки. В зависимост от това кой доставчик на платежни услуги изберете в процеса на поръчка, ще предоставим събраните за тази цел платежни данни на кредитната институция, отговорна за плащането и, ако е приложимо, на доставчика на платежни услуги, с когото сме сключили договор, или на избраната платежна услуга. В някои случаи избраните доставчици на платежни услуги също събират тези данни сами, ако създадете акаунт при тях. В този случай трябва да влезете в системата на доставчика на платежни услуги с вашите данни за достъп в процеса на поръчка. Политиката за поверителност на съответния доставчик на платежни услуги се прилага в този случай.

Шифроване

По съображения за сигурност и за защита на предаването на конфиденциално съдържание като поръчки или запитвания, които изпращате до нас като оператор на уебсайта, тази страница използва SSL или TLS шифроване. Ако SSL или TLS шифроването е активирано, данните, които предавате на нас, не могат да бъдат прочетени от трети страни.

Шифровани платежни транзакции на този уебсайт

Ако след сключване на договор, подлежащ на такса, сте задължени да ни предадете вашите платежни данни (напр. номер на сметка за директно дебитиране), тези данни ще бъдат необходими за обработка на плащането. Платежните транзакции чрез обичайните методи на плащане се извършват изключително чрез шифрована SSL или TLS връзка. При шифрована комуникация, вашите платежни данни, които ни предавате, не могат да бъдат прочетени от трети страни.

Бисквитки

Уебсайтовете частично използват така наречените бисквитки. Бисквитките не причиняват вреда на вашия компютър и не съдържат вируси. Бисквитките служат за това нашето предложение да бъде по-потребителско, ефективно и сигурно. “Бисквитка” е малък файл с данни, който ние прехвърляме на вашия компютър, когато сърфирате на нашия сайт. Бисквитката може да съдържа само информация, която ние изпращаме на вашия компютър – лични данни не могат да бъдат прочетени. Ако приемете бисквитките на нашия сайт, ние нямаме достъп до вашата лична информация, но с помощта на бисквитките можем да идентифицираме вашия компютър.

Повечето от бисквитките, които използваме, са наречени “сесийни бисквитки”. Те се изтриват автоматично след вашето посещение. Други бисквитки остават съхранени на вашето устройство, докато не ги изтриете. Тези бисквитки ни позволяват да разпознаем вашия браузър при следващото ви посещение. Постоянните бисквитки се съхраняват от нас за максимум 3 години. След това те се изтриват автоматично.

Можете да настроите вашия браузър така, че да бъдете информирани за настройката на бисквитките и да разрешавате бисквитките само в отделни случаи или да ги изключите изцяло, и да активирате автоматичното изтриване на бисквитките при затваряне на браузъра. Ако бисквитките са деактивирани, функционалността на този уебсайт може да бъде ограничена. Подробно ръководство за това как да предотвратите съхранението на бисквитки чрез настройките на браузъра може да бъде намерено тук:https://www.allaboutcookies.org/ge/



Бисквитките, които са необходими за електронния комуникационен процес или за предоставянето на определени функции, заявени от вас (например функцията за пазарска количка), се съхраняват въз основа на чл. 6, параграф 1, буква е от ОРЗД. Операторът на уебсайта има легитимен интерес да съхранява бисквитки за технически безгрешното и оптимизирано предоставяне на своите услуги. Ако се съхраняват други бисквитки (например бисквитки за анализ на вашето поведение при сърфиране), те ще бъдат разгледани отделно в тази политика за поверителност. Данните, съхранявани в нашите бисквитки, не са свързани с вашите чувствителни данни като пароли, информация за кредитни карти, банкови данни и др. Данните, съхранявани в нашите бисквитки, също не са свързани с вашите лични данни (име, адрес и т.н.).


Уеб бъгове

Уеб бъговете или “clear GIFs” са малки GIF файлове, приблизително с размер 1*1 пиксела, които могат да бъдат скрити в други графики, имейли или подобно съдържание. Уеб бъговете изпълняват подобни функции на бисквитките, но не са забележими за потребителите. Уеб бъговете изпращат вашия IP адрес, интернет адреса на посетената уеб страница (URL), времето, когато уеб бъгът е бил прегледан, типа на браузъра на потребителя, както и предварително зададена информация за бисквитките към уеб сървър. Чрез използването на уеб бъгове на нашите страници, ние можем да идентифицираме вашия компютър и да анализираме потребителското поведение (например реакции към рекламни кампании). Тези данни са анонимни и не са свързани с лични данни на компютъра на потребителя или база данни. Ние също използваме тази технология в нашия бюлетин.

Регистрационни файлове на сървъра

Доставчикът на страниците автоматично събира и съхранява информация в така наречените сървърни лог файлове, които вашият браузър автоматично ни предава, включително:

  • Тип и версия на браузъра
  • Използвана операционна система
  • URL на препращащия източник
  • Име на хоста на достъпващия компютър
  • Време на сървърната заявка
  • IP адрес

Тези данни не се обединяват с други източници на данни. Правното основание за обработката на данни е чл. 6 (1) (б) от Общия регламент за защита на данните (GDPR), който позволява обработката на данни за изпълнение на договор или за преддоговорни мерки.

Забележка относно отговорната страна

Отговорната страна за обработката на данни на този уебсайт е Управляващият директор (вижте Импресума).

Компетентният надзорен орган за защита на данните за компании с административна централа в Нидерландия е Autoriteit Persoonsgegevens. Можете също така да се свържете с този орган чрез длъжностното лице за защита на данните на вашата федерална държава. Списък на длъжностните лица за защита на данните и техните контактни данни можете да намерите тук.


Длъжностно лице за защита на данните

Не сме задължени да назначим длъжностно лице за защита на данните съгласно приложимите законови разпоредби и не сме назначили такова.


Форма за контакт

Ако се свържете с нас чрез формата за контакт, вашите данни от формуляра за запитване, включително предоставените от вас данни за контакт, ще бъдат съхранени с цел обработка на запитването и в случай на последващи въпроси. Няма да разкрием тази информация без вашето съгласие.

Обработката на данните, въведени във формата за контакт, се основава изключително на вашето съгласие (чл. 6 (1) (а) от ОРЗД). Можете да оттеглите това съгласие по всяко време, като ни изпратите неформално уведомление по имейл. Законосъобразността на операциите по обработка на данни, извършени преди оттеглянето, остава незасегната от оттеглянето.

Данните, които въвеждате във формата за контакт, ще останат при нас, докато не поискате тяхното изтриване, не оттеглите съгласието си за съхранение или докато целта за съхранение на данните вече не се прилага (например след обработване на вашето запитване). Задължителните законови разпоредби, особено периодите на съхранение, остават незасегнати.


Обслужване на клиенти и контакт

Вашите заявки за поддръжка ще бъдат обработвани от външния доставчик на услуги Zendesk (Zendesk, Inc., 989 Market Street, San Francisco, CA 94103, USA). Допълнителна информация за защита на данните в Zendesk, по-специално относно целта на обработката и сигурността, съхранението и изтриването на обработваните данни, можете да намерите на
https://www.zendesk.de/company/customers-partners/privacy-policy/.

Правното основание за предаването на данни на Zendesk е чл. 6 (1) (е) от ОРЗД и договор за обработка на поръчки съгласно чл. 28 (3), изречение 1 от ОРЗД.

Регистрация на този уебсайт

Можете да се регистрирате на нашия уебсайт, за да използвате допълнителни функции на сайта. Ние използваме въведените от вас данни само за целите на използване на съответното предложение или услуга, за които сте се регистрирали. Задължителната информация, изисквана по време на регистрацията, трябва да бъде предоставена изцяло. В противен случай ще откажем регистрацията.

За важни промени като промени в обхвата на предлагането или технически необходими промени, ще използваме предоставения по време на регистрацията имейл адрес, за да ви информираме.

Обработката на данните, въведени по време на регистрацията, се основава на вашето съгласие (чл. 6 (1) (а) от ОРЗД). Можете да оттеглите всяко дадено съгласие по всяко време, като ни изпратите неформално уведомление по имейл. Законосъобразността на обработката на данни, извършена преди оттеглянето, остава незасегната.

Събраните по време на регистрацията данни ще се съхраняват от нас, докато сте регистрирани на нашия уебсайт, след което ще бъдат изтрити.

Задължителните срокове за съхранение остават незасегнати.

Функция за коментари на този уебсайт

В допълнение към вашия коментар, информация за времето на създаването на коментара, вашия имейл адрес и, ако не публикувате анонимно, избраното от вас потребителско име ще бъдат съхранени за функцията за коментари на тази страница.

Съхранение на IP адреса

Нашата функция за коментари съхранява IP адресите на потребителите, които пишат коментари. Тъй като не модерираме коментарите на нашия сайт преди тяхното публикуване, ни е необходима тази информация, за да можем да предприемем действия срещу автора в случай на правни нарушения като обиди или пропаганда.

Абониране за коментари

Като потребител на сайта можете да се абонирате за коментари след регистрация. Ще получите потвърдителен имейл, за да се уверим, че сте собственик на предоставения имейл адрес. Можете да се отпишете от тази функция по всяко време, като използвате линка в информационните имейли. Ако се отпишете, данните, въведени за абониране за коментари, ще бъдат изтрити; обаче, ако сте ни предоставили тези данни за други цели и на друго място (като регистрация за бюлетин), те ще останат при нас.

Продължителност на съхранение на коментарите

Коментарите и свързаните с тях данни (като IP адрес) се съхраняват на нашия уебсайт и остават там, докато коментираното съдържание не бъде напълно изтрито или коментарите не се наложи да бъдат изтрити по законови причини (например обидни коментари).

Правно основание

Съхранението на коментари се основава на вашето съгласие (чл. 6 (1) (а) от ОРЗД). Можете да оттеглите всяко дадено съгласие по всяко време, като ни изпратите неформално уведомление по имейл. Законосъобразността на обработката на данни, извършена преди оттеглянето, остава незасегната от оттеглянето.

Оттегляне на съгласия

Някои операции по обработка на данни са възможни само с вашето изрично съгласие. Можете да оттеглите всяко дадено съгласие по всяко време с действие за в бъдеще. За да направите това, моля, изпратете ни неформално уведомление по имейл. Законосъобразността на обработката на данни, извършена преди оттеглянето, остава незасегната от оттеглянето.

Право на подаване на жалба до компетентния надзорен орган

В случай на нарушения на закона за защита на данните, субектът на данните има право да подаде жалба до компетентния надзорен орган. Компетентният надзорен орган за въпроси, свързани със защита на данните за нас, е Autoriteit Persoonsgegevens. Въпреки това, можете също да се свържете с този орган чрез длъжностното лице за защита на данните на вашата федерална държава. Списък на длъжностните лица за защита на данните и техните контактни данни можете да намерите тук.

Информация, блокиране, изтриване

Имате право да получите данните, които обработваме автоматизирано въз основа на вашето съгласие или за изпълнение на договор, в често използван, машинно четим формат, и да ги предадете на себе си или на трето лице. Ако изисквате директното прехвърляне на данните на друг отговорен орган, това ще бъде направено само доколкото е технически осъществимо.


Рекламни имейли и възражения

Когато се абонирате за бюлетин, вашият имейл адрес ще бъде използван за нашите собствени рекламни цели с вашето отделно декларирано съгласие, докато не се отпишете от бюлетина. Ако се регистрирате за нашия бюлетин, ние ще използваме данните, необходими за това или отделно предоставени от вас, за да ви изпращаме нашия имейл бюлетин редовно. Вашият имейл адрес няма да бъде предаван на други компании за рекламни цели. Можете да се отпишете от бюлетина по всяко време, като изпратите съобщение до описаната по-долу контактна опция или чрез линк, предоставен за тази цел в бюлетина.

Използването на контактни данни, публикувани в рамките на задълженията по импресума, за изпращане на нежелана реклама и информационни материали е изрично възразено. Операторите на страниците си запазват правото да предприемат правни действия в случай на нежелано изпращане на рекламна информация, като например спам имейли.

Инструменти за анализ и реклама

Google Analytics

На нашия уебсайт се събират и съхраняват данни за маркетингови и оптимизационни цели, като се използва инструмент за проследяване. Този уебсайт използва функции на уеб анализа услугата Google Analytics. Доставчикът е Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics използва така наречените “бисквитки”. Това са текстови файлове, които се съхраняват на вашия компютър и позволяват анализ на използването на уебсайта от ваша страна. Информацията, генерирана от бисквитката за вашето използване на този уебсайт, обикновено се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съхранява там.

Съхранението на бисквитки на Google Analytics се основава на чл. 6 (1) (е) от ОРЗД. Операторът на уебсайта има легитимен интерес да анализира поведението на потребителите, за да оптимизира както своето уеб предложение, така и своята реклама.

Потребителските профили се създават от събраните данни под псевдоним.



IP Анонимизиране

Активирали сме анонимизация на IP адресите на този уебсайт. Това означава, че Google ще съкрати вашия IP адрес в държавите-членки на Европейския съюз или други държави, подписали Споразумението за Европейското икономическо пространство, преди да го предаде в Съединените щати. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде предаден на сървър на Google в САЩ и съкратен там. От името на оператора на този уебсайт, Google ще използва тази информация, за да оцени вашето използване на уебсайта, да състави доклади за активността на уебсайта и да предостави на оператора на уебсайта други услуги, свързани с използването на уебсайта и интернет. IP адресът, предаден от вашия браузър като част от Google Analytics, няма да бъде свързан с други данни, съхранявани от Google.

Браузър плъгин
Можете да предотвратите съхранението на бисквитки, като настроите съответно вашия браузър; моля, имайте предвид обаче, че ако направите това, може да не успеете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обхват. Освен това можете да предотвратите събирането на данни, генерирани от бисквитката и свързани с вашето използване на уебсайта (включително вашия IP адрес) от Google и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате плъгина за браузър, достъпен на следния линк:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Възражение срещу събирането на данни

Можете да предотвратите събирането на вашите данни от Google Analytics, като кликнете на следния линк. Ще бъде зададена бисквитка за отказ, която ще предотврати събирането на вашите данни при бъдещи посещения на този уебсайт: Деактивирайте Google Analytics.

За повече информация относно това как Google Analytics обработва потребителските данни, моля, вижте политиката за поверителност на Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.


Споразумение за обработка на данни

Сключили сме споразумение за обработка на данни с Google и напълно спазваме строгите изисквания на холандските органи за защита на данните при използването на услугите на Google Analytics.


Google Analytics ремаркетинг

Нашите уебсайтове използват функциите на Google Analytics Remarketing в комбинация с функциите за междуплатформено използване на Google AdWords и Google DoubleClick. Доставчикът е Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Тази функция позволява рекламните целеви групи, създадени с Google Analytics Remarketing, да бъдат свързани с междуплатформените функции на Google AdWords и Google DoubleClick. По този начин, рекламни съобщения, базирани на интереси и персонализирани, които са адаптирани към вашето предишно поведение при използване и сърфиране на едно устройство (например мобилен телефон), могат също да бъдат показвани на друго ваше устройство (например таблет или компютър).

Ако сте дали съответното съгласие, Google ще свърже историята на сърфирането ви в уеб и мобилни приложения с вашия Google акаунт за тази цел. По този начин, едни и същи персонализирани рекламни съобщения могат да бъдат показвани на всяко устройство, на което влизате с вашия Google акаунт.

За да поддържа тази функция, Google Analytics събира Google-аутентифицирани потребителски идентификатори, които временно се свързват с нашите данни в Google Analytics, за да дефинират и създават целеви аудитории за междуплатформена реклама.

Можете да направите трайно възражение срещу междуплатформеното ремаркетинг/таргетиране, като деактивирате персонализираната реклама във вашия Google акаунт; следвайте този линк: https://www.google.com/settings/ads/onweb/.

Обединяването на събраните данни в Google акаунта ви се основава единствено на вашето съгласие, което можете да дадете или оттеглите пред Google (чл. 6, параграф 1, буква а от ОРЗД). За процесите на събиране на данни, които не се обединяват в Google акаунта ви (например, защото нямате Google акаунт или сте възразили срещу обединяването), събирането на данни се основава на чл. 6, параграф 1, буква е от ОРЗД. Законният интерес произтича от факта, че операторът на уебсайта има интерес към анонимизирания анализ на посетителите на уебсайта за рекламни цели.

Допълнителна информация и политиката за поверителност на Google можете да намерите на:
https://www.google.com/policies/technologies/ads/.


Google AdWords и Google Conversion Tracking

Този уебсайт използва Google AdWords. AdWords е онлайн рекламна програма на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States (“Google”).

Като част от Google AdWords, ние използваме така нареченото проследяване на конверсии. Когато кликнете върху реклама, поставена от Google, се задава бисквитка за проследяване на конверсии. Бисквитките са малки текстови файлове, които интернет браузърът съхранява на компютъра на потребителя. Тези бисквитки изтичат след 30 дни и не се използват за лично идентифициране на потребителите. Ако потребителят посети определени страници на този уебсайт и бисквитката все още не е изтекла, Google и ние можем да разпознаем, че потребителят е кликнал върху рекламата и е бил пренасочен към тази страница.

Всеки клиент на Google AdWords получава различна бисквитка. Бисквитките не могат да бъдат проследени през уебсайтовете на клиентите на AdWords. Информацията, събрана чрез бисквитката за конверсии, се използва за генериране на статистика за конверсии за клиентите на AdWords, които са избрали проследяване на конверсии. Клиентите се информират за общия брой потребители, които са кликнали върху тяхната реклама и са били пренасочени към страница с маркер за проследяване на конверсии. Въпреки това, те не получават информация, която лично идентифицира потребителите. Ако не желаете да участвате в проследяването, можете да възразите срещу това използване, като лесно деактивирате бисквитката за проследяване на конверсии на Google чрез настройките на потребителя на вашия интернет браузър. Тогава няма да бъдете включени в статистиката за проследяване на конверсии.

Съхранението на “бисквитки за конверсии” се основава на чл. 6, параграф 1, буква е от ОРЗД. Операторът на уебсайта има легитимен интерес да анализира поведението на потребителите, за да оптимизира както своето уеб предложение, така и своята реклама.

За повече информация относно Google AdWords и Google Conversion Tracking, моля, вижте политиката за поверителност на Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Можете да настроите вашия браузър да ви информира за настройката на бисквитките и да позволява бисквитки само в отделни случаи, да изключва приемането на бисквитки за конкретни случаи или като цяло, и да активира автоматичното изтриване на бисквитките при затваряне на браузъра. Деактивирането на бисквитките може да ограничи функционалността на този уебсайт.

Facebook Pixel

Нашият уебсайт използва пиксела за действия на посетители от Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (“Facebook”) за измерване на конверсии.

Това позволява проследяване на поведението на посетителите на сайта след като са били пренасочени към уебсайта на доставчика чрез кликване върху реклама във Facebook. Това дава възможност да се оценява ефективността на рекламите във Facebook за статистически и маркетингови цели и да се оптимизират бъдещите рекламни мерки.

Събраните данни са анонимни за нас като оператор на този уебсайт; не можем да направим заключения относно идентичността на потребителите. Въпреки това, данните се съхраняват и обработват от Facebook, така че е възможно свързване с конкретния потребителски профил и Facebook може да използва данните за собствени рекламни цели, в съответствие с Политиката за използване на данни на Facebook. Това позволява на Facebook да показва реклами на страниците на Facebook, както и извън Facebook. Ние, като оператор на сайта, нямаме контрол върху това използване на данните.

Можете да намерите допълнителна информация за защитата на вашата поверителност в политиката за поверителност на Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Можете също така да деактивирате функцията за ремаркетинг “Custom Audiences” в раздела Настройки на рекламите на https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. За да направите това, трябва да сте влезли във Facebook.

Ако нямате Facebook акаунт, можете да деактивирате рекламирането на база употреба от Facebook на уебсайта на Европейския интерактивен цифров рекламен алианс: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

Доставчик на платежни услуги

PayPal

На нашия уебсайт предлагаме плащане чрез PayPal, наред с други опции. Доставчикът на тази платежна услуга е PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (наричан по-нататък “PayPal”).

Когато изберете плащане чрез PayPal, въведените от вас платежни данни ще бъдат предадени на PayPal.

Предаването на вашите данни на PayPal се основава на чл. 6, параграф 1, буква а от ОРЗД (съгласие) и чл. 6, параграф 1, буква б от ОРЗД (обработка за изпълнение на договор). Имате възможност да оттеглите съгласието си за обработка на данни по всяко време. Оттеглянето не засяга валидността на операциите по обработка на данни, извършени в миналото.


Контакт за защита на данните

Ако имате въпроси относно събирането, обработката или използването на вашите лични данни, за информация, коригиране, блокиране или изтриване на данни, както и за оттегляне на дадени съгласия, моля свържете се с нас, като използвате данните за контакт, предоставени в импресума.