Ziekten en Plagen

Buxus Vital 500ml – Concentraat voor 50 meter haag

✔Uiterst effectief tegen Buxusrups en Buxusmot

✔Heeft een indirecte werking tegen Buxusschimmels

✔Voorzien van plantversterkers voor een mooie gezonde en vitale buxus

✔Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren

✔Werkt preventief alswel curratief

✔Veilig voor mens, dier en milieu

✔Stimuleert groei, de vitaliteit en weerbaarheid van buxusplanten

Kies uw formaat:
Kies uw aantal:
 • 1 x 29,95

 • 2 x 28,45

  56,91

  U bespaart 5%

 • 3 x 27,70

  83,11

  U bespaart 7.5%

 • 4 x 26,96

  107,82

  U bespaart 10%

Artikelnummer: 8719958998728 Categorie:

Quantity based pricing table

MinMaxUnit Price
2228,45
3327,70
4426,96

Beschrijving

Organifer Buxus Vital Concentraat helpt uw Buxus om zich op een 100% natuurlijke wijze weerbaarder en vitaal te maken. Zo krijgt u een sterkere en gezondere Buxus die evenwichtig en in balans groeit.

 

 

Daarnaast is een sterke en vitale Buxus weerbaarder tegen aanvallen van insecten zoals de Buxusmot en ziektes zoals de Buxus Schimmel. een zeer effectief, stimulerend en voedend product.

 

 

Het bestaat uit een mengsel van specifieke, natuurlijke kruidenextracten en is veilig voor mens, dier en milieu. De ingrediënten van Buxus Vital worden langzaam opgenomen door de plant en de wortels en zo wordt het verspreid via de sapstroom. Dit geeft weerbaarheid en vitaliteit aan de gehele Buxus.

 

 

Organifer Buxus Vital kan worden toegepast in volle grond en potten doormiddel van aangieten van de plant en de bodem. Het middel wordt opgenomen door de bodem en de wortels van de plant. Behandelen in het groeiseizoen om de 3 weken herhalen . De buxus Vital oplossing over de gehele plant gieten tot deze druipnat is. Indien er sprake is van aantasting of veel regen de interval verhogen

 

 

Eigenschappen:

✔Uiterst effectief tegen Buxusrups en Buxusmot

✔Heeft een indirecte werking tegen Buxusschimmels

✔Voorzien van plantversterkers voor een mooie gezonde en vitale buxus

✔Geschikt voor biologisch en ecologisch tuinieren

✔Werkt preventief alswel curratief

✔Veilig voor mens, dier en milieu

✔Stimuleert groei, de vitaliteit en weerbaarheid van buxusplanten

✔Vergroot het natuurlijk herstellend vermogen van buxusplanten

 

Gebruiksaanwijzing en dosering:

1) Organifer Buxus Vital oplossen in water; 100ml op 5 liter water

2) De buxus Vital oplossing over de gehele plant gieten tot deze druipnat is. 100ml is concentraat is voldoende voor circa 10 meter buxushaag.

3) Deze toepassing iedere drie weken in het groeiseizoen herhalen. Indien er sprake is van aantasting of veel regen, de interval verhogen.

4) Organifer Buxus Vital kan worden toegepast in volle grond en hagen.

 

* Voor een optimale werking zijn droge omstandigheden een vereiste, zodat bladopname kan plaatsvinden. Belangrijk is bewolkt en bedekt weer. Niet spuiten boven 25ºC.

 

Achtergrond informatie:

De laatste jaren neemt overlast door buxusmot rups erg toe en is een gevreesde veel voorkomende plaag in de Buxus. In een korte tijd kan een buxus kaal gevreten worden en veel schade ontstaan. De mot zorgt niet direct voor schade aan de buxus,

maar de larf (de rups) daarvan wel. De levenscyclus van een buxusmot is normaliter zo dat er 3 keer per jaar rupsen en 2 keer per jaar motten zijn. heeft echter uitgewezen dat een 3e cyclus vlinders en een 4e periode rupsen ook mogelijk is, blijf dus altijd alert, ook voor en na de gemiddelde levenscyclus periodes. In het algemeen geldt dat de rupsen eind april uit hun cocon komen. In juni en juli zijn dan de motten actief waarna eind juli nieuwe rupsen zich beginnen te voeden met uw buxus met een piek in augustus. In september zijn deze rupsen inmiddels mot geworden waarna in september de laatste rupsen van het jaar geboren worden uit deze motten. Deze rupsen blijven tot in oktober eten waarna ze zich in hun cocon spinnen om te overwinteren. Uiteraard spelen de weersomstandigheden een grote rol. Is het vroeg warm dan start alles eerder en blijft het langer warm in het najaar dan blijven de rupsen zich langer voeden. Organifer Buxus Vitaal is speciaal ontwikkeld om weerbaarheid van buxus te versterken tegen deze plaag en buxus schimmels.

 

Meer informatie, gratis advies? We staat u graag tot dienst!

Extra informatie

Gewicht1 kg
Afmetingen20 × 20 × 20 cm